Olympische Spelen Tokyo 2020

Officiële Olympische Spelen Tokyo 2020 Collectie

Olympische Spelen Tokyo 2020 in hoofdlijnen

De Spelen van de XXXII Olympiade vinden in 2020 plaats in hoofdstad van Japan, Tokyo. Deze Zomerspelen staan dan ook bekend als de Olympische Spelen Tokyo 2020. Het evenement vindt plaats van 24 juli tot 9 augustus.

Niet de eerste Zomerspelen in Tokyo

Tokyo is op 7 september 2013 verkozen tot gaststad. Daarbij heeft het Madrid en Istanbul, twee andere kandidaten, in twee stemrondes verslagen. Overigens is dit niet de eerste keer dat de Spelen in Tokyo worden gehouden. In 1964 was dat namelijk ook al het geval. Tijdens deze editie wist Nederland twee gouden medailles, vier zilveren medailles en vier bronzen medailles te winnen.

Tokyo 2020 als een symbool voor herstel

Voor Japan is Tokyo 2020 een symbool voor het herstel van het land. In maart 2011 werd Japan namelijk getroffen door een grote aardbeving. Als gevolg daarvan ontstond een tsunami en de twee rampen leidden samen tot de kernramp van Fukushima. Later dat jaar heeft Japan de kandidaatstelling voor Tokyo 2020 als gastland, met Tokyo als gaststad, bekendgemaakt.

29e editie van de Olympische Zomerspelen

Hoewel deze editie de Olympische Spelen van de 32e Olympiade wordt genoemd, is het eigenlijk pas de 29e editie van de Zomerspelen. Sinds het ontstaan van de Spelen in 1896 zijn drie edities namelijk niet doorgegaan. De editie van 1916 in Berlijn is afgelast vanwege de Eerste Wereldoorlog, terwijl de edities van 1940 en 1944 zijn afgelast vanwege de Tweede Wereldoorlog. Hoewel deze Spelen zijn afgelast, is ervoor gekozen om de telling wel door te laten lopen.

Tweede Olympische Spelen in Azië op rij

Tokyo is de tweede van drie opeenvolgende Aziatische steden waar de Olympische Spelen worden gehouden. In 2018 zijn de Winterspelen namelijk gehouden in PyeongChang in Zuid-Korea. Uiteindelijk worden de Winterspelen van 2022 gehouden in Beijing. Het is ruim twintig jaar geleden dat er voor het laatst drie opeenvolgende spelen op één continent gehuisvest werden. Dat was namelijk in Europa, toen Frankrijk de Winterspelen 1992, Spanje de Zomerspelen 1992 en Noorwegen de Winterspelen 1994 huisvestten.

Verzamelen van officiële Olympische Spelen herdenkingsmunten

Wilt u op een eenvoudige wijze de Olympische Spelen Tokyo 2020 herdenkingsmunten verzamelen? Dan bent u bij Olympische-munten.nl aan het juiste adres. Als distributeur van de Olympische munten bieden wij u de populaire munten namelijk aan voor de officiële uitgifteprijs. Bovendien kunt u bij ons als eerste terecht voor deze schaarse munten.

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden van alle Olympische munten die in de aanloop naar Tokyo 2020 worden uitgegeven, meldt u zich vrijblijvend aan voor onze gratis nieuwsbrief.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.