Disciplines op de Olympische Spelen Tokyo 2020

Officiële Olympische Spelen Tokyo 2020 Herdenkingsmunten

Overzicht sporten Olympische Spelen Tokyo 2020

Tijdens de Olympische Spelen Tokyo 2020 worden 33 sporten beoefend. Dat zijn er vijf meer dan tijdens de Spelen van 2016 die in Brazilië plaatshadden. Diverse sporten zijn al onderdeel van het programma sinds de eerste Spelen in 1896. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schietsport, wielersport en atletiek.

Zwemsport ook onderdeel van alle Olympische Spelen

Ook de zwemsport is een sport die elke Spelen op het programma heeft gestaan. Door de jaren heen heeft Nederland 22 keer goud, 18 keer zilver en 19 keer brons gewonnen met de zwemsport. Daarmee staat Nederland op een respectabele zesde plek op de Olympische medaillespiegel.

Mede dankzij het succes van Inge de Bruijn, Inge Dekker en Maarten van der Weijden is er vanuit ons land veel vraag naar de Olympische ‘Zwemsport’ munt. U bent nu in de gelegenheid om de felbegeerde munt te bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs. Het aantal munten voor de Nederlandse markt is echter beperkt. Klik dus snel hier om naar de pagina te gaan waar u de Zwemsport-munt kunt reserveren.

Nieuwe programmaonderdelen

Tijdens de Olympische Spelen Tokyo 2020 worden er vijf nieuwe sporten geïntroduceerd. Zo zijn honkbal (mannen), softbal (vrouwen), karate, sportklimmen, skateboarden en surfen nieuwe Olympische sporten. Deze sporten zijn vooralsnog alleen ingepland voor de Spelen van 2020.

Bij veel andere disciplines vinden enkele wijzingen plaats ten opzichte van de Spelen van 2016 in Brazilië. Ook worden er nieuwe onderdelen toegevoegd. Bij het atletiek bijvoorbeeld is de 4x400 estafette gemengd een nieuw onderdeel. Bij de zwemsport vindt in 2020 onder andere voor het eerst een 4x100m wisselslag estafette gemengd plaats.

De 33 sporten tijdens de Olympische Spelen Tokyo 2020

Atletiek
Boogschieten
Handbal
Kanovaren
Roeien
Skateboarden
Tafeltennis
Volleybal
Zwemsport
Badminton
Gewichtheffen
Hockey
Karate
Rugby
Sportklimmen
Tennis
Wielersport
Basketbal
Gymnastiek
Honkbal/Softbal
Moderne vijfkamp
Schermen
Surfen
Triatlon
Worstelen
Boksen
Golf
Judo
Paardensport
Schieten
Taekwondo
Voetbal
Zeilen

Begin uw verzameling met de Zwemsport-munt

In de aanloop naar de Olympische Spelen Tokyo 2020 worden er diverse officiële herdenkingsmunten uitgegeven. De eerste munt staat in het teken van de zwemsport. U bent nu in de gelegenheid om deze Olympische ‘Zwemsport’ munt te bemachtigen voor de officiële uitgifteprijs. Wees er wel snel bij, want de wereldwijde oplage is strikt gelimiteerd.

 Snelle levering

Munten die direct leverbaar zijn, worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd.

 21 dagen op zicht

U ontvangt al uw zendingen 21 dagen geheel vrijblijvend op zicht. U zit nergens aan vast en verplicht uzelf tot niets.

 Lage verzendkosten

Wij vragen een bijdrage van € 3,95 voor de verzend- en verzekeringskosten. Deze kosten vervallen bij een automatische incasso.

 Eenvoudig betalen

U kunt veilig achteraf betalen met een automatische incasso. Ook kunt u het bedrag zelf overmaken.